shika عضو جديد
عدد المشاركات : 22 تاريخ التسجيل : 24/07/2008
| موضوع: الكانيلوني الثلاثاء ديسمبر 02, 2008 1:32 pm | |
| شوربة السى فود
انا هاكتبلكو انا عملتها ازاى بنفس المقدار و اللى عايز يزود اى ماكولات بحرية تانية زى ماهو عايز كل واحد حسب استطاعته و المتوفر من انواع الاسماك و دى بتكفى 3 افراد المقادير: 1/4 كيلو جمبرى كبير مقشر و نظيف 1/4 كيلو سمك فيليه مقطع مكعبات و يفضل يكون سمك باسا او قشر بياض 1/4 كيلو كليمارى مقطع 2 ملعقة دقيق وسط ملح- فلفل اسود- ليمون - حبهان - كرفس اخضر - ورق لورى 1 بصل اخضر متوسطة زيت ماء حسب الطلب حسب سمك و قوام الشوربة
الطريقة : 1- نتبل السمك و الجمبرى و الكليمارى بالملح و الفلفل الاسود و الليمون كل على حدة فى طبق منفصل عن الاخر 2- نضع الزيت فى الحلة و نضيف اليها الدقيق و يحمر ( كطريقة عمل البشاميل ) و نضيف الماء تدريجيا حتى نحصل على قوام متوسط 3- نضع الكليمارى بتتبيلته ( لا نصفيه ) 4- ثم نقطع البصلة و نضعها على الشوربة 5- ثم نضع الجمبرى بتتبيلته ايضا 6- و نضع الكرفس المقطع و التوابل كلها 7- و فى اخر دقيقتين نضع السمك و نتركه يغلى دقيقتين حتى تمام السواء
ملحوظة: قبل وضع السمك يجب ان يكون الكليمارى و الجمبرى قارب على السواء و بالهنا و الشفا | |
|